"Am avut niște bunici puternici și verticali. Cred că respectul față de ei îmi dă stabilitate și mă face să simt că am rădăcini puternice. "
(Anca Cernea pentru viitorulromaniei.ro)


 
                                                                      
 "Ceea ce ne înconjoară ajunge să facă parte din noi. Un spațiu frumos și plin de sens îți ridică moralul, deci îți ridică și calitatea vieții de zi cu zi"
(Anca Cernea pentru IQads )  

  


 "Creația în sine e un lucru simplu și natural, îți dă forță și bucurie. Este complicat însă până găsești colaboratorii cu care să rezonezi, oameni care să aibă aceleași valori cu ale tale, producători care să își asume până la capăt responsabilitatea de a obține un produs fără cusur."
(Anca Cernea pentru Qreator.ro)  

 

"Am vrut să creez accesorii care adună în ele amintiri, care creează o punte între trecut și viitor. Mulți oameni aleg aceste obiecte prețioase pentru a le oferi drept cadou, pentru că sunt cadouri memorabile, pentru că valoarea de simbol a produselor lor depășește valoarea lor materială."  (Anca Cernea pentru Matricea.ro)  

"Cred în educaţie. Cred că e important să cunoaştem şi să respectăm trecutul (în cazul nostru basmele, poveştile identitare româneşti, tradiţiile, simbolurile vechi) şi să transmitem mai departe aceste informaţii. Cred că este important să fim deschişi spre inovaţie (spre ceea ce ne aduc mediul digital şi noile tehnologii)." (Anca Cernea pentru Antreprenoare.ro)