7 motive pentru care e sănătos să ţii un jurnal

05/21/2021
de catre Admin Admin

Psihologii ne recomandă să păstrăm un jurnal, în care să scriem atunci când simţim nevoia. Poate vor fi perioade în care vom avea pornirea să scriem zilnic. Sau perioade în care vom lua pauze prelungite de la scris. Şi cu siguranţă vor apărea momente de nostalgie, în care vom reciti notiţele noastre din urmă cu doi, zece, douăzeci de ani. Ca să ne minunăm de naivitatea noastră din trecut, ca să conştientizăm propria evoluţie. Sau pur şi simplu să retrăim momentele fericite. Sau să fim puţin alături de noi, cei din trecut, în momentele de îndoială, de tristeţe şi descurajare.

Iată 7 beneficii ale păstrării unui jurnal:

1. Îți limpezești gândurile.
2. Îți mărturisești emoțiile, reducând astfel stressul, tensiunea, anxietatea.
3. Îți exersezi recunoștința pentru lucrurile bune din viața ta.
4. Momentele de autoanaliză îți dau răgazul să asimilezi experiențele din viața ta, să nu lași viața să zboare pe lângă tine.
5. Îți fixezi țelurile și urmărești, pas cu pas, drumul spre atingerea lor.
6. Notezi cele mai inspirate idei de moment.
7. Îți depozitezi amintirile.

Acestea sunt doar câteva dintre efectele benefice ale scrisului. Vei descoperi multe altele, de îndată ce vei începe propriul tău jurnal.

Ca să depășești orice urmă de trac în fața foii albe de hârtie, poți folosi ca punct de sprijin aceste 7 întrebări:

1. Ce lucruri bune mi s-au întâmplat astăzi?
2. Ce schimbări au apărut recent în viața mea și cum am reacționat la ele?
3. Ce preţuiesc cel mai mult la familia mea și la prietenii mei?
4. Care este amintirea mea preferată?
5. Care este cea mai mare teamă a mea?
6. Care este cea mai mare calitate a mea?
7. Care este cel mai frumos vis al meu și cum aș putea să îl împlinesc?

Dacă eşti iubitor/ iubitoare de frumos, apetitul pentru scris poate fi sporit de stimuli vizuali şi tactili, precum designul coperţii jurnalului sau calitatea foii de hârtie. 

Jurnalele de recunoştinţă MULŢUMESC, de la ROZMARIN CONCEPT, au o coperţi în culori vesele şi un design jucăuş. Iar foile veline, în nuanţe ivoire, au textura şi gramajul potrivite pentru scris şi chiar pentru desenat.

Îţi dorim multă inspiraţie! (E doar un fel de a spune. Nu pune presiune pe tine: rezultatul nu trebuie să fie unul artistic, nu trebuie să cauţi metafore şi epitete, e suficient să fii onest. Doar astfel ceea ce vei scrie va fi valoros. Pentru tine, pentru viaţa ta. Poate chiar şi pentru cei din jur, care vor observa efectele benefice ale exerciţiului tău de reflecţie şi autoanaliză.)

O bijuterie deosebită: brățara de mătase naturală

02/13/2022
de catre Admin Admin

Simți nevoia să dai un refresh ținutelor tale și nu știi de unde să începi?
Îți propunem să începi cu încheietura mâinii:
o poți învălui într-un material prețios, moale, plăcut la atingere: o brățară de mătase naturală. Acest detaliu chic poate da o notă de prospețime întregii tale garderobe!

Este potrivită pentru ocazii diverse: poate fi purtată cu sacou sau cămașă pentru o întâlnire de afaceri, alături de o rochie pentru o cină romantică sau cu blugi și tricou pentru o zi relaxată petrecută alături de prieteni.

bratara-de-matase

Poate fi înnodată în diverse variante: înfășurată în jurul încheieturii o dată sau de două ori, legată sub formă de fundă sau cu capetele lăsate să atârne. O poți purta cu sau sau fără inel de brățară.

Crepe de chine-ul din mătase naturală este un material fluid, rezistent. Datorită texturii granulate este mătăsos, dar fără a fi alunecos. dă stabilitate nodului de brățară, și rezistă la multiple înnodări. De asemenea, se șifonează mai greu decât alte tipuri de țesături din mătase naturală.

bratara-rozmarin-concept

STYLE TIPS AND TRICKS

1. Încearcă să asociezi brățara de mătase cu brățări din metale prețioase. Se vor completa și se vor pune în valoare reciproc!

2. Împodobește mătasea viu colorată cu diverse broșe.

3. Ai observat că anumite sacouri, rochii sau bluze au mâneca până deasupra încheieturii (aproximativ șapte optimi din lungimea obișnuită)? Se numește mânecă de brățară (este ușor mai lungă decât mâneca trei sferturi). Acest tip de mânecă a fost popularizat de Coco Chanel și are rolul de a lăsa la vedere încheietura delicată a mâinii precum și bijuteriile care o împodobesc.


Brățara ta de mătase va fi pusă cel mai bine în valoare de o mânecile care lasă încheietura mâinii descoperită (fie că este mânecă scurtă, trei sferturi, sau lungă și suflecată). Pentru că regulile sunt făcute ca să fie încălcate, am încercat să legăm brăţara pe deasupra unei mâneci lungi şi am fost mulţumiţi de rezultat:

bratara-martisor

4. Reinventează modalitatea de legare sau destinația brățării de mătase după cum te poartă inspirația! 

(Îți vom propune și noi câteva soluții în următoarele articole de pe blog!)

accesorii-elegante

Alege-ți brățara favorită din colecțiile rozmarin-concept și experimentează diverse combinații!
Brățările de mătase rozmarin-concept sunt gândite și lucrate cu migală, de la desenul special conceput pentru suprafața alungită, cu bordură, până la printarea digitală a detaliilor și coaserea manuală.

10 moduri creative de a purta o eşarfă de mătase

02/04/2022
de catre Admin Admin
cum sa porti esarfa
Dintre toate piesele vestimentare, eșarfa are forma cea mai simplă. Tocmai de aceea, posibilitățile pe care ți le oferă sunt nelimitate.

O poți rula/ drapa/ plia/ înnoda/ combina cu lanțuri, inele sau agrafe...

O poți purta pe post de bentiță, turban, guler, cravată, colier, broșă, fundă, bluză, rochie, fustă, brățară, curea, cordon, poșetă, breloc... după cum te poartă inspirația.

Îți poate, după caz, ascunde sau pune în valoare părul, creștetul, fruntea, gâtul, bustul, șoldul, brațele, gleznele...

Eșarfa astfel transformată capătă la rândul ei puterea magică de a te transforma: îți poate da un aer clasic sau rebel, te poate preschimba în divă, în școlăriță sau în femeie de afaceri.

Dacă încă nu-ți vine să crezi, atunci trebuie să vezi. Și apoi să probezi.

Actrița Oana Zara a intrat alături de noi în jocul de rol inspirat de eșarfele de mătase rozmarin-concept. Iată mai jos 10 moduri în care îți poți lega o eșarfă:
 
1.esarfa-de-matase-punct-de-vedere-rozmarin-concept
1. Zâmbetul este cel mai fermecător accesoriu. Urmat, îndeaproape, de o eșarfă colorată de mătase. Îndoaie eșarfa pe diagonală și, înainte de a o lega la capete, fă-i un nod decorativ!
Eșarfa "Punct de vedere", este o bucurie de eșarfă, îți va menține optimismul la cote înalte de-a lungul întregii zile!
 
2.Esarfa-de-matase-acvila-bicefala-rozmarin-concept
2. Dacă alegi o eșarfă statement, poți transmite un mesaj puternic prin simpla apariție, fără efort. Acvila bicefală este simbolul forței. Eșarfa de mătase "Acvila bicefală", de 90 cm, este o alegere potrivită pentru o femeie de afaceri. Poți îndoi eșarfa pe diagonală de două-trei ori, pentru a obține lățimea dorită. Apoi o petreci simplu pe după gât (pe deasupra reverului, pe sub rever sau... în loc de rever).
 
3.Esarfa-de-matase-dantelata-albastra-rozmarin-concept
3. O alegere cochetă, mai rar întâlnită, este aranjarea eșarfei în formă de floare. O îndoi pe diagonală, apoi o pliezi, precum un evantai, pe cealaltă diagonală. O legi cu un elastic fin la capătul mai bogat, pentru a forma o floare. Apoi treci prin bucla elasticului capătul ascuțit.
Eșarfa "Dantelată albastră" pune în valoare trăsăturile exotice ale Oanei.
 
4.Esarfa-de-matase-urban-rozmarin-concept
4. Poți purta eșarfa pe post de colier. O împătureşti pe diagonală, o rulezi ascunzând colțul, faci trei noduri de-a lungul ei, apoi o legi la spate. Vei avea un colier unic și... irepetabil; pentru că nu-ți va ieși de două ori la fel.
Eșarfa "Urban" ne-a inspirat prin accentele complementare de roșu și verde.
 
5.Esarfa-de-matase-stiletto-garden-rozmarin-concept
5. Poți înviora o ținută monocromă folosind o eșarfă de mătase în loc de broșă! Rulezi eșarfa, pentru a obține o bandă alungită, apoi o legi la breteaua rochiei. Dacă eșarfa e satinată și alunecă, fixeaz-o cu un elastic. Poți să o legi în formă de fundă sau de floare, ambele variante sunt la fel de feminine.
Eșarfa "Stiletto Garden", în tonuri delicate de verde și portocaliu, aduce o notă de rafinament în ținuta simplă a Oanei.
 
6.Esarfa-de-matase-lalele-colorate-rozmarin-concept
6. Când te pregătești să pleci în vacanță la mare, nu uita să îți pui în bagaj eșarfa preferată! O vei purta sub forma unui un top de vară, cu spatele gol. Leag-o de bretelele bustierei, pentru o mai mare stabilitate.
Oana a ales eșarfa "Lalele colorate", cu patternuri fine, în nuanțe feminine.
 
7.Esarfa-de-matase-dantelata-fuchsia-rozmarin-concept
7. O simplă coadă de cal poate deveni o cochetă coafură preppy cu ajutorul eșarfei potrivite. Rulezi mătasea, pentru a obține o bandă alungită, apoi o legi în păr precum o panglică. Dacă eșarfa e satinată, poți prinde întâi părul cu un elastic, iar la final poți fixa eșarfa cu o agrafă.
Eșarfa "Dantelată fuchsia" aduce un plus de strălucire prin culoarea ei pronunțată.
 
8.Esarfa-de-matase-gradina-de-trandafiri-rozmarin-concept
8. Dacă rulezi eșarfa pe diagonală, apoi îi faci un nod pe mijloc și o legi la ceafă, obții un accesoriu original cu aspect de... diademă. Îi poți da un plus de stabilitate înfășurând-o pe o cordeluță sau fixând-o cu agrafe.
Eșarfa "Horă de trandafiri", în nuanțe de verde intens, nu te va lăsa să treci neobservată.
 
9.Esarfa-de-matase-mandala-alandala-rozmarin-concept
9. Dacă îți dorești un look glamour, îți înfășori capul cu eșarfa, apoi faci un nod în față, în stilul pin-up, specific anilor '40. Ascunzi capetele eșarfei în interiorul nodului, pentru a-i da un plus de volum.
Eșarfa "Mandala alandala" are o paletă cromatică seducătoare, pe care o poți valorifica de fiecare dată altfel prin felul în care aranjezi pliurile și nodul.
 
10.Esarfa-de-matase-inflorata-rozmarin-concept
10. Acoperă-ți părul cu o eșarfă mare de mătase pe care o înfășori apoi lejer în jurul gâtului. Divele de la Hollywood obișnuiau să completeze acest look cu o pereche de ochelari de soare și cu o... limuzină.
Eșarfa "Înflorată" este perfectă pentru o ținută high class.
 
Dacă ți-au plăcut propunerile noastre, probează-le și spune-ne în ce ipostază te simți mai bine!

Marchează această pagină și întoarce-te la ea de fiecare dată când ești în căutare de idei. Promitem să îți pregătim și alte soluții, la fel de stilate și ingenioase!
 
Model: actrița Oana Zara
Fotografii: Cătălina Oana
Eşarfe rozmarin-concept, printate digital după un design original de Anca Cernea

Idei de cadouri pentru copii de 1 iunie

05/18/2021
de catre Admin Admin
perna-Nastratin-Hogea

      Un cadou bine ales este, pentru copilul tău, o dovadă de grijă și iubire, o dovadă că ești atent la nevoile lui, că ții cont de preferințele lui.

cadouri-copii-8-iunie

       DARURI POTRIVITE

       Cea mai simplă și mai cinstită cale este, firește, să îi dăruiești copilului exact ceea ce își dorește (chiar dacă alegerea lui nu e întru totul pe placul tău). Lasă-l să își afirme personalitatea, arată-i că ții cont de nevoile și preferințele lui. Dacă îi e greu să se hotărască, poți să îl ghidezi, făcând împreună o listă și cântărind apoi beneficiile pe care fiecare opțiune i le-ar aduce. Eventual, îl poți orienta către diverse categorii:

        1. daruri care îi vor pune în valoare aptitudinile: seturi creative, instrumente muzicale;

        2. cadouri destinate jocurilor în aer liber: minge, bicicletă, trotinetă, role, skateboard, pennyboard;

        3. obiecte sau jucării la modă, populare în cercul lui de prieteni (uneori sunt un instrument util pentru o mai  bună integrare în grup). În anii trecuți, copiii erau înnebuniți după pistoalele nerf, kendama, slime, squishie-uri; anul acesta, copiii se dau în vânt după pop it-uri și caracatițe reversibile;

        4. un card cadou la unul din magazinele lui preferate; cardul îi va permite ulterior să își aleagă singur cadoul, în limitele unei sume de bani;

        5. o sumă de bani; pare, întradevăr, cea mai superficială alegere, dar pentru copii deschide o lume a tuturor posibilităţilor; în plus, îi responsabilizează: probabil unii vor "sparge" primii bani pe cele mai neinspirate investiţii, dar cu timpul vor învăţa din greşeli.

        DARURI ÎNSUFLEȚITE

        Pentru cei mai mulți dintre copii, cea mai fericită zi din viața lor a fost aceea în care au primit un animal de companie. Au primit în același timp un cadou, un prieten, și o responsabilitate. 

        1. pisică, cățel;

        2. pește, țestoasă;

        3. iepuraș, hamster;

        4. papagal;

        5. arici.

        DARURI DELICIOASE

        O prăjitură colorată și frumos decorată va fi întotdeauna pe gustul copiilor. Nu va constitui un cadou în sine. Dar îl va ajuta să savureze momentul. Mai ales dacă e, din fire, pofticios.

        1. prăjiturele cu răvaș;

        2. tort cu figurine modelate din zahăr colorat;

        3. tort de înghețată;

        4. tartă cu fructe;

        5. clătite făcute în casă, cu diverse umpluturi (cremă de ciocolată și căpșuni proaspete, banane caramelizate, miere si nuci).

 tablou-pentru-camera-copiilor

        DARURI EDUCATIVE

        Simțul practic, simțul estetic, skillurile sociale... se educă de timpuriu.

        1. o carte frumos ilustrată poate să îi deschidă apetitul pentru literatură și arte plastice;

        2. un print de artă îi va înfrumuseța camera, va fi o invitație la visare cu ochii deschiși;

        3. un curs sau o tabără cu profil artistic, sportiv sau tehnic (se organizează tabere de actorie, de film, de echitație, de robotică, de șah) va fi o ocazie să facă primii pași spre ceea ce ar putea deveni o carieră;

        4. cu ajutorul jocurilor de construcție și de ingeniozitate își va face gimnastica degețelelor și a creierului (cubul rubik, puzzle-urile);

        5. un board game, un joc de grup îi va da ocazia să interacționeze cu ceilalți, să urmărească victoria, să tolereze eșecul  să inventeze sau să împrumute strategii.

        DĂRUIEȘTE EXPERIENȚE!

        Copiii mai mărișori vor fi fericiți să primescă drept cadou un abonament la piscină sau o tabără care va avea loc tocmai în vacanța de vară.          (Copiii mai mititei, pe de altă parte,  au nevoie de satisfacții imediate, nu amânate.)         Iată niște cadouri potrivite pentru preadolescenți:

        1. un curs care se adresează aptitudinilor lui;

        2. o experiență în premieră: o primă plimbare cu kartul, o primă tură de călărie etc;

        3. o excursie în compania celor mai buni prieteni;

        4. o tabără cu o tematică atractivă, unde poate cunoaște noi prieteni, având aceleași pasiuni cu el ;

        5. o escapadă în natură: ar putea planta un copac, ar putea îngriji un animal, ar putea culege fructe.

        ELEMENTE DE DECOR

        Un copil se va simți în largul lui având în casă o cameră sau un colț care este numai și numai al lui.

        1. o pernă decorativă va fi o companie pufoasă în dulcile momente de leneveală;

        2. un print de artă va fi o invitație la visare cu ochii deschiși;

        3. o hârtie întinsă pe tot peretele îi va da șansa să ia notițe și să facă picturi murale,  după pofta inimii;

        4. un poster cu supereroul lui favorit poate avea un rol motivațional;

        5. un difuzor de aromaterapie, cu uleiuri parfumate, va da accentul final unui spațiu prietenos.

perna copii

        DARURI COSTISITOARE

        Copiii sunt foarte diverși: unii se mulțumesc cu puțin, alții sunt tentați să acumuleze cât mai multe jucării. Uneori, vor doar să își satisfacă un capriciu de moment, și apoi, în câteva zile, vor uita cadoul în grămada de jucării nefolositoare.         Dacă își dorește lucruri prea multe și foarte costisitoare, acesta poate fi un bun prilej pentru o lecție de educație financiară.          Puteți face împreună o listă, pe care să o organizați în funcție de prioritățile copilului. La final, va trage linie și se va limita la o singură opțiune. 

        1. o călătorie în țări străine;

        2. o bicicletă;

        3. un gadget recent apărut (PC, laptop, tabletă, telefon);

        4. o dronă;

        5. un parfum sau o bijuterie.

        DARURI ACCESIBILE

        Uneori nu plouă cu bani. Obiectele handmade sunt  o soluție perfectă  pentru astfel de perioade "secetoase". Puteți confecționa: 

        1. un jurnal personalizat (pe youtube se găsesc chiar și tutoriale pentru prepararea hârtiei);

        2. o păpușă de cârpe;

        3. obiecte din papier mache (cutii, boluri, jucărioare, mărgele);

        4. decorațiuni pufoase pentru cameră (perne în formă de litere și animale);

        5. un set de pietre pe care ați pictat diverse imagini (le veți putea folosi pentru a crea împreună povești pe baza imaginilor).

        DARURI CU VALOARE... INESTIMABILĂ

        Copiii au mare nevoie de atenția părinților. Poți să îi dăruiești, în ex-clu-si-vi-ta-te... o zi din viața ta. Va rămâne în amintirea lui ca o zi neprețuită, mult după ce alte cadouri se vor fi stricat.

        1. vizitați un loc special din orașul vostru, poate un loc pe care l-ați neglijat până acum;

        2. puteți pregăti împreună o rețetă specială, nemaifăcută, pe care el singur o va alege de pe youtube;

        3. jucați o partidă de badminton, tenis de masă sau șah;

        4. vizionați împreună un film ales de el și povestiți apoi despre el;

        5. seara, la culcare, îi poți povesti întâmplări din copilăria ta sau din istoria familiei tale; va fi foarte atent și curios, pentru că e direct interesat- e vorba de rădăcinile lui.

        AMBALAJUL

        Nu uita să alegi un ambalaj în culoarea lui preferată.          (Nu fi dezamăgit dacă va sfâșia ambalajul ...face parte din ritualul despachetării.)         Poți adăuga o felicitare cu un mesaj special ales pentru el. 

        MOMENTUL OFERIRII CADOULUI

        Gestul de a dărui ține de arta de a trăi: poți crea puțin suspans, pentru a-i provoca la final o explozie de bucurie.         1. Ai putea să ascunzi cadoul prin casă și să îi desenezi o hartă amuzantă care să îl ajute să îl descopere. Dacă i-ai pregătit mai multe pachețele, căutarea va fi chiar și mai distractivă.

        2. Sau, și mai simplu, poți juca un joculeț pe cât de simplu, pe atât de antrenant: "Cald- rece". Copilul va căuta cadourile prin casă. Când se va afla departe de cadou, i se va spune că se află într-o zonă rece, și mai rece, foarte rece, înghețată. Pe măsură ce se va apropia de locul ascunzătorii, se va face călduț, cald, foarte cald, fierbinte.  În felul acesta, satisfacția lui va crește. Trăind cu intensitate momentul, va fi și el capabil, la rândul lui, să regizeze astfel de surprize pentru prieteni și familie.

        3. Dacă îi oferi un cadou micuț ca dimensiune, îl poți scufunda într-o cutie mare plină cu bomboane.

        4. Dacă îți place să te ții de șotii, oferă-i o cutie mijlocie, în care introduci o cutie mică,  în care introduci o cutie minusculă,  în care introduci un bilețel pe care scrii: "Caută sub pat!" Iar sub pat îl poate aștepta cutia mare pe care și-o dorea, de fapt.

        5. Roagă pe cineva să sune la ușă și să îi lase cadoul pe preș, apoi să plece. Un dar picat din cer va crește misterul și emoția,  sau cel puțin hazul.

        Sperăm că te-au inspirat sugestiile noastre. 

        ...dar dacă nu ai chef să ții cont de propuneri prea multe și prea diverse, lasă-te pur și simplu  în voia inspirației! 

       Suntem curioși care au fost cele mai frumoase cadouri pe care le-ai primit în copilărie! Și care au fost cadourile de care copiii tăi s-au bucurat cel mai tare! Povestește-ne, în comentarii, amintirile tale, legate de cele mai dragi cadouri!

Comentarii

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu